Het team

De keuken van De Vrienden van Jacob is modern-Frans met een mediterrane Touch. De keukenbrigade staat onder de inspirerende leiding van Executive Chef Alain Alders.

Alain Alders

"Ik ben altijd op zoek naar een mooie balans tussen klassieke en moderne ‘tonen’."

"De basis van onze gerechten is in de meeste gevallen klassiek, maar ze worden met de modernste keukentechnieken bereid en op een eigentijdse wijze gepresenteerd. Oogstrelend, kunstig, puur. Luisteren naar de wens van de gast, met veel ruimte voor creativiteit, maar zonder dat het ‘kunst om de kunst’ wordt. Daarbij kies ik voor de combinatie van licht verteerbare ingrediënten en garnituren die smaaktechnisch op elkaar aansluiten. Uiteraard werken we met kwalitatief hoogwaardige, dagverse, seizoensgebonden ingrediënten."

Alain Alders

Executive Chef

Jesse van Leeuwen

"Ik zie mijzelf niet als chef, ik ben een onderdeel van het team!"

" Al op jongere leeftijd kwam ik erachter dat mijn kracht ligt in de creativiteit van het leven. Op school droomde ik al vaak van een carrière waarbij ik vooral met mijn handen en creatieve geest bezig kon zijn. Na de middelbare school volgde de koksschool en heb ik mijn ambitie voor het koksvak ontwikkeld. restaurant De Vrienden van Jacob is in het verleden mijn leerschool geweest en sinds 2018 ben ik weer terug. De groei van sous-chef naar chef heeft voor mij weinig verandering teweeg gebracht. Wij werken als team, waarbij iedere schakel onmisbaar is."

 

Jesse van Leeuwen

Chef-kok

Het team

De gastvrouwen en –heren van De Vrienden van Jacob beseffen als geen ander dat iedere gast anders is: "Het gaat er elke keer weer om dat je de gast goed ‘leest’. Goed luisteren en je in de gast kunnen verplaatsen zijn onmisbare eigenschappen voor een goede gastvrouw of -heer. Hoe druk het ook is, naar de gasten toe moet je altijd rust uitstralen en het plezier in je werk. Onze maître laat ons vrij in de communicatie met de gasten, hij kent ons en vertrouwt ons. Kenmerkend voor de onderlinge sfeer bij De Vrienden van Jacob is dat wij elkaar als gelijken zien, maar tegelijkertijd heel geconcentreerd en professioneel samenwerken. Als je de gasten na afloop tevreden ziet weggaan, waarbij zij je al of niet nog even persoonlijk bedanken voor een geweldige middag of avond, geeft dat een enorme voldoening. Elke keer weer."

Bediening

Bediening

Jelmer Molendijk

“Mijn werkdag is geslaagd als de gasten met een onvergetelijke avond het restaurant verlaten.”

"Een kleine 9 jaar geleden heb ik mijn intrede gemaakt op het Landgoed. Na het vervullen van verschillende stages, functies bekleed ik nu de rol van Maître de Restaurant. Tijdens het servies is het belangrijk dat mijn team echt op elkaar is ingespeeld. Door het vertrouwen in elkaar kunnen we wow-momenten bij de gasten creëren."

Jelmer Molendijk

Maître de Restaurant

Rick Neuteboom

“De gasten verbazen met de chemie tussen wijn en spijs is wat mij voldoening geeft”

"Tijdens de middelbare hotelschool ben ik terecht gekomen bij Karel V in Utrecht. Mijn passie voor wijn is ontstaan. Na de wijnacademie en de opleiding tot liquorist ben ik uitgegroeid tot Sommelier. De functie assistent Maître en sommelier zijn mij op het lijf geschreven.

De wijnen van De Vrienden van Jacob komen zowel uit de klassieke chateaux, als uit kleine domaines van eigenzinnige wijnmakers in de bekende wijngebieden. Met 450 wijnen in de kelder van De Vrienden van Jacob, een twintigtal open wijnen en huiswijnen is het palet aan geuren, kleuren en smaken aangenaam groot. Als er een nieuw gerecht is, wordt aan de hand van een interne proeverij vastgesteld welke wijn er het beste bij gedronken kan worden."

Rick Neuteboom

Sommelier