Welkom bij De Vrienden van Jacob

Welkom bij De Vrienden van Jacob

Landgoed Duin & Kruidberg, de accommodatie waarin De Vrienden van Jacob gevestigd is, ademt klassieke allure. De stijlvolle entourage vormt een fraai contrast met de hartelijke, persoonlijke wijze waarop u hier voor de lunch of het diner wordt ontvangen. Onder Executive Chef en SVH-meesterkok Alain Alders’ inspirerende leiding bereidt de keukenbrigade culinaire modern-Franse topgerechten met een Mediterrane touch. Alders: "De combinatie van de klassieke allure van het landgoed en een eigentijdse benadering vind je ook terug in onze keuken. In de balans tussen klassieke en moderne tonen van de gerechten en in de presentatie. Niet alleen de tong, ook het oog moet gestreeld worden." Liefde en passie voor het koken, Alders straalt het uit als hij over zijn vak praat. 

Het gerenommeerde toprestaurant De Vrienden van Jacob heeft een Michelin-ster en krijgt regelmatig goede recensies in toonaangevende culinaire vakbladen. Het biedt plaats aan 40 gasten en is gevestigd in de vroegere zomerwoonkamer en serre van het landhuis van Jacob Theodoor Cremer, dat hij tussen 1907 en 1909 liet bouwen om familie en vrienden te ontvangen. Landgoed Duin & Kruidberg ligt in het natuurrijke Zuid-Kennemerland, een oase van rust in de drukke Randstad. Er is volop gratis parkeerruimte. 

Dineren op het terras
Als het weer het toelaat, wordt van mei tot en met september het diner ook op het aangrenzende terras geserveerd (tot 40 personen). Algemeen Directeur Bernard Lensink: 'Gasten vroegen ons vaak of ze ook op het terras bediend konden worden. Na wat interne aanpassingen kunnen we hieraan nu op het juiste niveau gehoor geven. Eten en drinken op ons terras, met zicht op de klassieke Engelse tuin, is een fantastische belevenis.'