Recept witte bonen cannelloni

Ingrediënten:

-Cannelloni
-Witte bonen
-Tomatensaus
-5 dl tomatensap
-½ peper
-1 teen knoflook
-1 tak tijm
-1 tak rozemarijn
-1 sjalot
-Basilicumolie
-1 tak basilicum
-zonnebloemolie
-Coeur de Boeuf tomaat
-Gele tomaat
-Tijgertomaat
-Rode cherrytomaat
-Gele cherrytomaat
-Buffelmozzarella
-Groentebouillon
-Olijfolie

 Bereiding:

Cannelloni
Kook de cannelloni zoals op de verpakking is vermeld. Wanneer de cannelloni is gekookt snijdt u deze in 3 gelijke stukken.

Witte bonen
Kook 100 gram witte bonen in groentebouillon. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Na het koken verwijdert u het buitenste vliesje van de boon. 

Tomatensaus
Maak de takjes kruiden, de teen knoflook en de sjalot schoon en snij deze grof. Doe de kruiden, sjalot en knoflook in een pan en bak deze tot de sjalot glazig is geworden. Voeg daarna de tomatensap toe en laat dit ongeveer 10 minuten trekken. Na deze 10 minuten zeeft u de tomatensap. Laat het mengsel daarna weer trekken op laag vuur.

Basilicumolie
Pluk de bladeren van de tak basilicum en bewaar de topjes. Doe de bladeren samen met 2 dl zonnebloemolie in een keukenmachine en laat deze 5 minuten draaien.

Ontvel alle tomaten
Met gebruik van een klein mesje maakt u een kruisje bovenop de tomaat. Leg de tomaten 5 tot 10 seconde in ruim kokend water, waarna u deze direct in ijswater dompelt. Het vel van de tomaat raakt hierdoor los waarna u deze er voorzichtig af kan pellen.

Coeur de boeuf tomaat
Snij de Coeur de Boeuf tomaat in plakken van ½ cm dik. Leg de plakken verspreid over een bord of snijplank en besprenkel deze met zout, peper en basilicumolie. 

Gele tomaat, tijgertomaat, rode en gele cherrytomaat
Na het ontvellen van de tomaten snijdt u de gele tomaat en tijgertomaat in partjes. De cherrytomaatjes kunnen worden gehalveerd. Leg alle partjes tomaat op een ovenplateau en besprenkel deze met zout, peper en olijfolie. Laat de partjes 2 uur in de oven garen op 60 graden.

Buffelmozzarella
Snij de buffelmozzarella in gelijke stukken en besprenkel deze met zout, peper en olijfolie. De buffelmozzarella kan de laatste 5 minuten bovenop de tomaatjes in de oven worden gelegd. 

Opmaak
Leg de Coeur de Boeuf tomaat midden op het bord. Warm de cannelloni op met een beetje bouillon en boter in een pan. Zet de warme cannelloni rechtop op de tomaat. Warm de witte bonen op in de tomatensaus, vul vervolgens de cannelloni met de warme witte bonen in tomatensaus. Verdeel de gedroogde tomaten en mozzarella speels over het bord. Besprenkel de ingrediënten op het bord met de basilicumolie. Garneer uw gerecht met de topjes van de basilicum.