Filosofie

Filosofie

Gevraagd naar de filosofie achter De Vrienden van Jacob, zegt Executive Chef Alain Alders: 'Om te beginnen kiezen wij voor fair trade en fair flavours: zoveel mogelijk ingrediënten komen van producenten die daar een eerlijke prijs voor krijgen. Ook ons tafelwater is een bewuste keuze. Uiteraard zijn de gerechten seizoens-en regiogebonden, daarbij heb ik voorkeur voor lichte gerechten, zonder dominante ingrediënten.'

Wat verder kenmerkend is? Alders: "Liefde voor het koken, passie. Persoonlijke aandacht! Voor je gasten, je collega’s, je leveranciers. Ik zou het niet anders kúnnen. Daarnaast is de juiste wijn-spijscombinatie heel belangrijk. Elke week houden we een interne proeverij met onze sommelier als coach. Verder hechten wij veel waarde aan de totale beleving van onze gasten. De sfeer, de bediening, de warme ambiance. Een Michelin-ster krijg je niet alleen voor topkwaliteit eten en drinken, het gaat om de totale beleving. Mensen moeten zich gelijk thuis voelen, genieten!"