Bediening

Bediening

Maître de Restaurant Vincent van Riet vertelt: Ruim anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij Landgoed Duin & Kruidberg op de Banqueting afdeling. Na acht maanden ben ik een jaar lang werkzaam geweest bij Brasserie DenK. Nu heb ik de kans gekregen om mijn passie uit te oefenen als Maître bij Restaurant De Vrienden van Jacob. Gasten in de watten leggen en een onvergetelijke avond bezorgen vind ik heel belangrijk. Goed eten, mooie ambiance en goed gastheerschap. Een avond uit moet een fantastische beleving zijn voor onze gasten.

Een goed resultaat neerzetten in een gerenommeerd restaurant als De Vrienden van Jacob is het werk van een heel team. Van de Executive Chef, de Chef-kok, de Maître de Restaurant en de Sommelier, tot en met de keukenbrigade, de spoelkeuken, de bediening en de receptie. Iedereen levert immers zijn of haar bijdrage aan de totaalbeleving van de gasten.

De gastvrouwen en –heren van De Vrienden van Jacob beseffen als geen ander dat iedere gast anders is: "Het gaat er elke keer weer om dat je de gast goed ‘leest’. Goed luisteren en je in de gast kunnen verplaatsen zijn onmisbare eigenschappen voor een goede gastvrouw of -heer. Hoe druk het ook is, naar de gasten toe moet je altijd rust uitstralen, en het plezier in je werk. Onze maître laat ons vrij in de communicatie met de gasten, hij kent ons en vertrouwt ons. Kenmerkend voor de onderlinge sfeer bij De Vrienden van Jacob is dat wij elkaar als gelijken zien, maar tegelijkertijd heel geconcentreerd en professioneel samenwerken. Als je de gasten na afloop tevreden ziet weggaan, waarbij zij je al of niet nog even persoonlijk bedanken voor een geweldige middag of avond, geeft dat een enorme voldoening. Elke keer weer."